Mugen Civic Type R

А Mugen доаѓа во Токискиот авто салон на тјунери (од 12 до 14 јануари), каде меѓу другото ќе покажат и два модифицирани Honda Civic Type R атрактивни креации…

Ќе бидат понудени верзиите на Group А и Group B, а во изданието се вели дека автомобилот „ја отелотворува страста за Civic Type R користејќи го мотоспортот знаење и технологија на Mugen“.

Верзијата на Group А добива поагресивен (поагресивен) преден сплитер и поостра форма на предните отвори, како и ревидирани странични прагови и модифициран заден спојлер.

Комплетот од Group B на сето тоа додава хауба од јаглеродни влакна со многу отвори. Покрај тоа, има и предни калници со дополнителни отвори за воздух, како и пошироки странични прагови, високо задно крило и модифициран браник.

Палетата вклучува и нови амортизери и 19-инчни BBS тркала, издувен систем од не -рѓосувачки челик и модифициран систем за сопирање.

Конечно, дотерената внатрешност вклучува нов волан со ознака Mugen, спортски седишта и облоги од јаглеродни влакна на централната конзола.

Цените за овие делови Mugen ќе ги објави на салонот во Токио.

НАЈНОВИ