Победници во изборот за автомобил на годината во Северна Америка за 2024 година

Експертско жири сочинето од 50 члена деновиве ја објави листата на победници во изборот за 2024 North American Car, Utility Vehicle и за Truck of the Year….

Накратко, победници во спомнатите во поднасловот категоријата се:

Car of the Year

Toyota Prius

Utility of the Year (корисен семеен автомобил)

Kia EV9

Truck of the Year (камионет на годината)

Ford Super Duty

За потсетување, моделот Acura Integra беше избрана за северноамерикански автомобил на годината за 2023 година, за 2023 година за северноамериканско корисно.

Семејно (Utility) возило на годината беше избрана Kia EV6, додека пак pick – up моделот Ford F-150 Lightning беше избран за северноамерикански камионет на 2023 година..

 

НАЈНОВИ