Новото BMW M2 добро се продава

Половина од испорачаните примероци се опремени со рачен менувач на брзини…

Ива само ја потврдува објавата на Баварците дека постои силен интерес за моделите М3 и М4 со рачни менувачи.

BMW е еден од ретките производители на автомобили што сè уште нуди рачни менувачи на своите модели со високи перформанси.

Во минатата 2023 година, тие се покажаа популарни во САД:

„Побарувачката за рачни менувачи во нашите производи М со високи перформанси остана многу силна во 2023 година, сочинувајќи околу 20 отсто од продажбата на М3 и М4 (комбинирана) и повеќе од половина од продажбата на М2.

Во соопштенија се огласија портпароли на брендот.

Вреди да се напомене дека само основните модели M3 и M4 се нудат со рачен менувач.

Инаку треба да се напомене дека верзиите Competition, Competition xDrive и специјалните изданија како што се M3 CS и M4 CSL се само автоматски, додека пак, основните модели се само со рачни.

Во моментов, M2 се нуди со избор на шест (6) -брзински мануелен или осум (8)-брзински автоматски менувач.

Во секој случај, ова се многу добри бројки, што го одразува трендот кај ентузијастите кои го прифаќаат мануелниот менувач во најавата за целосна електрификација на автомобилските марки.

НАЈНОВИ