Peugeot E-3008 е победник во дизајнот на изборот Red Dot за 2024 година

Peugeot повторно ја доби наградата Red Dot Award за извонреден дизајн: новиот Peugeot E-3008 го импресионираше меѓународното стручно жири од 39 судии во категоријата „Дизајн на производи“ (Product Design)…

Новиот E-3008 го воодушеви жирито со својата динамична брза силуета, новиот модернизиран преден дел и обемните карактеристики. Претходникот и сè уште многу баран 3008, исто така, беше награден со Red Dot Award во 2017 година. Ова беше деветти пат како Peugeot ја добива оваа престижна награда за дизајн.

Матијас Хосан ( Matthias Hossann) , Директор за дизајн на брендот Peugeot: „Воодушевен сум што новиот дизајн на Peugeot E-3008 е признат со Red Dot Design Award. E-3008 ги комбинира генијалноста и упорноста на Peugeot и ги отелотворува сите вредности на нашиот бренд.

Повторното откривање на Peugeot 3008 значеше модернизирање на неговиот имиџ и комбинирање на динамичен дизајн и оптимална ефикасност со помош на брза силуета. Оваа награда докажува дека креативноста на нашиот тим се исплатеше“.

 

НАЈНОВИ