Се продава LaFerrari со изминати само 14 км.!

RM Sotheyby’s понуди на продажба Ferrari LaFerrari од 2016 година, кој поминал само 14 километри…

Цената секако не е мала и изнесува 3,95 милиони евра, што е двојно повеќе од првичната цена. Овој примерок за прв пат е регистриран во јули 2018 година и е обоен во нијанса на бисерно бела позната како Bianco Avus. Оригиналниот сопственик го опционираше со систем за подигнување на предниот дел и пакети за телеметрија и камера.

Има и црвени сопирачки клешти, црвени ремени и црни тркала од 20 инчи. Секој од моделите 499 LaFerrari Coupe е посебен сам по себе. Сепак, она што го прави овој пример особено посакуван е фактот што поминал само 14 километри и несомнено е еден од LaFerrari со најмала километража во светот.

Треба да се напомене дека автомобилот редовно се сервисирал и покрај малата километража и во 2021 година бил опремен со нова батерија за хибридниот систем. Во кабината има црни Alcantara седишта со контрастни црвени шевови.

Во срцето на хипер автомобилот е 6,3-литарски V12 мотор кој работи заедно со електричен мотор и систем KERS за да произведе комбинирана моќност од 950 КС. Овој мотор е поврзан со седум (7) степен менувач со двојна спојка кој ја испраќа целата сила на задните тркала.

 

НАЈНОВИ