Tata Punch EV

Tata Punch стана достапен во Индија во целосно електрична верзија (покрај веќе достапните бензински и CNG варијанти)…

Tata Punch EV исто така има рафинирана надворешност во споредба со стандардниот модел, додека како основа се користеше новата архитектура на компанијата за електрични возила (Acti.EV).

 

Накратко, електричната верзија има редизајниран преден дел кој го прифаќа најновиот стилски јазик на индискиот производител, а има и нови тркала од 16 инчи.

За внатрешноста се предвидени екрани од 7,0 или 10,25 инчи, во зависност од пакетот на опремата.

Tata не ги објави деталните спецификации на моделот, но посочува дека ќе биде достапен во стандардна верзија и варијанта со подолг опсег.

Платформата Acti.EV е компатибилна со FWD, RWD и AWD конфигурации, кои може да се комбинираат со различни капацитети на батерии. Во зависност од моделот, тие ќе обезбедат досег помеѓу 300-600 km.

Новата платформа е дизајнирана со поголем фокус на безбедноста и на крајот ќе понуди систем ADAS до Ниво 2+ од Mobileye.

НАЈНОВИ