2025 Lincoln Aviator

Lincoln  го подобрува својот популарен SUV модел со три реда со еволуиран дизајнерски јазик на брендот и фокус на карактеристичните карактеристики и поврзаните искуства….

Aviator од 2025 година сега носи смело ново лице, со ажурирана решетка и фарови, како и тркала од 20 инчи, додавајќи ја самоуверената и командна позиција на возилото.

Aviator комбинира напреден дизајн и поврзани искуства, вклучувајќи го и целосно новото Lincoln Digital Experience (донесува оперативен систем базиран на Android за контрола на функциите на возилото и мултимедијалното искуство), како и технологијата за возење без раце на автопат BlueCruise достапна за прв пат на Aviator.

https://www.youtube.com/watch?v=uJ-eFeN5U5k

Врз основа на архитектурата со погон на задните тркала – со опционален погон на четири тркала на располагање – Aviator нуди привлечна комбинација на перформанси и способности.

Стандардниот 3.0-литарски твин-турбо V6 мотор, поврзан со 10-брзински SelectShift автоматски менувач, испорачува 400 КС и 562 Nm вртежен момент.

Lincoln Aviator, исто така, има достапна воздушна суспензија која нуди поудобно и непречено искуство во возењето.

Надградениот Lincoln Aviator ќе биде достапен од летото 2024 година.

НАЈНОВИ