AC Schnitzer BMW Series 5

Германскиот тјунер AC Schnitzer потврди дека работат на серија модификации за новата Series 5 на BMW.

Поточно, нивниот пакет ќе биде достапен наскоро, а вклучува доработка на надворешноста и внатрешноста, како и подобрување на управувањето и перформансите.

За почеток, најавени се нови тркала (21-инчен AC3, 20-инчен AC4, 19-инчен и 20-инчен AC1) и дистацијали, додека пакетот aero body kit (нов преден спојлер, странични прагови, заден спојлер, заден дифузер) ќе пристигне подоцна, a тука е и изменета суспензија и поголема моќност (подобрување на перформансите за бензинските, дизелските и хибридните верзии на Series 5).

Меѓу другото, за внатрешноста се најавени AC Schnitzer педали, алуминиумски детали и нови патосници.

Покрај седанот, AC Schnitzer ќе го понуди и својот пакет за идната Series 5 Touring (караван).

НАЈНОВИ