Албански супер автомобил Illyrian Pure Sport

Illyrian Pure Sport, првиот албански супер автомобил, беше претставен на Treditech Expo во Торино…

Развиено од Arrera Automobil, ова возило со високи перформанси, според компанијата, означува значајна пресвртница во влезот на Албанија во индустријата за луксузни автомобили.

Кендрим Тачи, основачот на Arrera Automobil, изрази подготвеност да го промовира овој амбициозен проект на глобално ниво.

За погон е избран 6,2-литарски LT2 V8 мотор со 840 КС, а се очекува дека автомобилот ќе може да достигне максимална брзина од 375 km/h.

Што се однесува до цената, се споменуваат бројки меѓу 1,2 и 1,7 милиони евра, во зависност од спецификациите.

НАЈНОВИ