BMW M3 MT Final Edition за Јапонија во само 150 примероци

BMW го претстави ограниченото издание на спортски M3 наменет за пазарот во Јапонија, опремен со шестстепен мануелен менувач, за кој се вели дека е последен од ваков вид продаден во Земјата на изгрејсонцето…

Специјалниот модел е ограничен на само 150 единици и е наречен M3 MT Final Edition.

Доколку има повеќе од 150 купувачи кои сакаат да го купат специјалниот модел, BMW ќе одржи лотарија во мај за да го купи избраниот, односно нај среќните 150 Јапонци вљубени во спортскиот компакт на производителот на спортски премиум модели од Баварија.

Во палетата има три бои (Alpine White, Black Sapphire и M Brooklyn Grey), секоја со производна серија од 50 единици.

Без оглед на тоа која боја ја бараат клиентите, сите автомобили стандардно доаѓаат со мат златни тркала во стилот 827 М.

Автомобилот исто така има и посебни црвени акценти на седиштата.

BMW ќе отвори онлајн нарачки за моделот за 10 тина дена, поточно на 27 март во 23:59 часот.

Со оглед на ексклузивноста на автомобилот, како и фактот дека ќе биде последниот шестстепен М3 продаден во Јапонија, неговата цена беше 14,2 милиони јапонски јени (87.900 евра).

НАЈНОВИ