Burger King ќе инсталира брзи полначи Allego за е-возила во Франција

Синџирот ресторани Burger King го избра Allego за свој партнер со кој ќе го унапреди инсталирањето на полначи со голема моќност за електрични возила на постоечките и идните локации низ Франција во следните три години…

Првите брзи полначи се планира да започнат со работа во третиот квартал на 2024 година.

Од известувањето не е јасно колку полначи ќе има на секоја локација, а исто така нема информации колку полначи ќе инсталира Allego вкупно. Заднината на ова е дека тоа зависи, меѓу другото, и од согласноста на различните сопственици на земјиштето, пренесува Elective.com.

Во соопштението за печатот се вели дека партнерството има потенцијал да овозможи распоредување на голем број ултра-брзи полначи на локации на ресторани во Франција.

„Полначите со голема моќност во продавниците на Burger King имаат за цел значително да ја прошират мрежата за полнење во Франција од сегашните 190 брзи полначи. Покрај тоа, Allego значително ја проширува инфраструктурата за полнење во Франција со понатамошни партнерства. Меѓу другото, на 400 локации на Carrefour ќе бидат поставени најмалку 4.000 полначи. Сепак, компанијата исто така поставува точки за полнење во кината Pathe, трговските центри Klepierre и други локации низ целата земја“, се објаснува во соопштението.

„За да одговориме на побарувачката на растечкиот пазар на електрични возила во Европа, треба брзо да воведеме полначи со голема моќност на локациите што се најпогодни за возачите“, рече Матје Боне, извршен директор на Allego, додавајќи дека ова партнерство ќе ги направи станиците за полнење електронски возилата ќе бидат попристапни и попријатни.

Allego ја зајакнува својата позиција како една од водечките мрежи за ултра брзо полнење во Франција.

НАЈНОВИ