Changan Qiyuan Е07

Кинескиот Changan го подготви Qiyuan E07 за почетокот на оваа година…

Всушност, станува збор за сериска верзија на концепт возило CD701 што го видовме минатата година.

Инаку, E07 е позициониран како целосно електричен SUV, со избор на верзии со погон на две и четири тркала.

Долг е 5045 mm, широк 1996 mm, висок 1640 mm, со растојание помеѓу оските од 3120 mm, додека тркалата се 20 или 21 инчи.

Qiyuan E07 ќе биде достапен во верзии со еден и два електромотори, со 252 kW/343 КС и 188 kW/255 КС и 252 kW/343 КС соодветно.

Покрај тоа, автомобилот ќе биде опремен со лидари и камери, додека други детали допрва ќе се соопштуваат.

НАЈНОВИ