Czinger Hyper GT оди во производство

Кевин и Лукас Цингер потврдија за Top Gear дека имаат намера да произведат шест „многу уникатни“ автомобили до крајот на деценијата, вклучително и Hyper GT со врати од галеб и четири седишта.

„Тој оди во производство. Сакавме да испорачаме целосно сертифицирани примероци на 21C во 2023 година, па бев фокусиран само на тоа. Исто така, сега имаме компании како Aston Martin и Mercedes кои се наши клиенти, како и големи компании во Воздухопловниот и одбранбениот сектор. Меѓу нив е General Atomics, со кои работиме на беспилотни летала со големина на борбен авион Ф16“, рече Кевин Цингер (Kevin Czinger).

Процесот на 3D печатење ја одржа компанијата многу зафатена, но хибридниот суперавтомобил 21C е само почеток за автомобилите на Czinger.

„Долгорочно, Czinger како бренд секогаш ќе води политика на низок волумен и високи перформанси, но ние развиваме нови технологии, нови конфигурации на моторот, нови менувачи и електрични мотори заедно со системи за ладење. Сето ова на крајот ќе дојде до масовниот пазар. Ние веќе помалку – повеќе го дизајниравме нашето ново возило. Ќе биде прилично неверојатен автомобил. Hyper GT е една опција, не можам да кажам повеќе од тоа. Сепак, ќе кажам дека нашата цел е да произведе шест уникатни автомобили до крајот на деценијата“, рече Лукас (Lukas Czinger), синот на Кевин и бизнисмен партнер.

Czinger 21C користи комбинација од 2,9-литарски V8 мотор и два електромотори, кои испорачуваат 1.233 КС на сите четири струи. Претходно се шпекулираше дека Hyper GT ќе го следи тој рецепт, но тоа можеби нема да биде така.

НАЈНОВИ