Еве колку чини новиот Dacia Duster

Dacia го претстави новиот Duster на крајот на ноември минатата 2023 година…

Деновиве, ги објави и неговите цени за европскиот пазар (подолу можете да ги погледнете цените за романскиот и францускиот пазар).

Како што беше најавено, основната верзија започнува под психолошката граница од 20.000 евра, а тоа е Duster Essential Eco-G 100 кој во Романија чини 18.800 евра.

Цени во Романија:

Essential Eco-G 100:  18.800 евра

 

Expression Eco-G 100:  20.000 евра

Expression TCe 130 4×2:  21.600 евра

Expression TCe 130 4×4:  23.800 евра

Expression Hybrid 140:  25.150 евра

 

Journey Eco-G 100:  21.500 евра

Journey TCe 130 4×2:  23.100 евра

Journey TCe 130 4×4:  25.300 евра

Journey Hybrid 140:   26.650 евра

 

Extreme Eco-G 100:  21.500 евра

Extreme TCe 130 4×2:  23.100 евра

Extreme TCe 130 4×4:  25.300 евра

Extreme Hybrid 140:  26.650 евра

Цени во Франција:

Essential Eco-G 100 4×2        19.690 €

 

Expression Eco-G 100 4×2     21.600 €

Expression TCe 130 4×2        23.400 €

Expression TCe 130 4×4        25.700 €

Expression Hybrid 140          26.600 €

 

Extreme Eco-G 100 4×2        23.100 €

Extreme TCe 130 4×2           24.900 €

Extreme TCe 130 4×4           27.200 €

Extreme Hybrid 140             28.100 €

 

Journey Eco-G 100 4×2        23.100 €

Journey TCe 130 4×2           24.900 €

Journey TCe 130 4×4           27.200 €

Journey Hybrid 140             28.100 €

НАЈНОВИ