Fisker драстично ги намали цените на електричниот Оcean

Fisker драстично ги намали цените на сите верзии на електричното возило Ocean што ги има на залиха во САД, во итен обид да собере средства и да избегне банкрот…

Американската компанија го прекина производството на својот единствен модел во фабриката Magna Stayer, во Австрија и сега се обидува брзо да ги продаде веќе изработените залихи додека се обидува да ја зајакне својата несигурна финансиска позиција.

Основниот модел Ocean Sport во дилерската акција сега започнува со цена од 24.999 американски долари, што е намалување за 14.000 долари, додека цената на Oceana Extreme е намалена од 61.499 долари на 37.499 долари.

Fisker минатата недела објави дека има околу 4.700 автомобили на залиха, чија вредност се проценува на повеќе од 200 милиони долари.

 

НАЈНОВИ