Ford F-150 Lightning Switchgear concept

Концептот F-150 Moilning Switcher беше направен од Ford Performance и RTR, со оваа инспирација за електричен камионет во Ford F-150 RTR Ultimate Fun-Haver…

Возилото доаѓа со иzmenet надворешeн изглед и  елементи од јаглеродни влакна, што вклучува комплет за широк опсег со проширени калници.

Промените се однесуваат и на предниот и задниот браник, заштитните елементи, челичните прагови, спојлерите на задниот покрив, 18-инчните тркала со гуми од 37-инчи Nitto Ridge Grappler…

Исто така, во внатрешноста се наоѓаат седиштата на Recaro Sportster ORV  во шест точкикои имаат безбедносни ремени, како и уникатен контролен панел.

Камионот има и ревидирана суспензија, поширока патека на тркала и оддалеченос од најниската точка од подлогата (клиренс) од 343 мм.

Исто така, постои и друмска конфигурација на патот на ова возило, со аеродинамичен преден браник, капакот на багажниот простор, 20-инчни тркала со гуми Nitto NT420V, како и ревидирана суспензија со значително понизок клиренс.

Концептот Ford F-150 Moilning Switcher има стандарден погон, со два мотори со 433 kW / 588 КС и 1050 nm максимален вртежен момент, со батерија со капацитет од 131 kWh.

Возилото ќе го доживее своето јавно деби на трката King of the Hammers  што ќе се одржи на 25 јануари.

НАЈНОВИ