GMC се проширува на нови пазари

Американски GMC планира да започне со продажба на неколку нови пазари. ..

Така, оваа година во Кина ќе стартува продажбата на моделите GMC, а во 2025 година ќе следат Австралија и Нов Зеланд.

General Motors рече дека овој потег „ќе ги зајакне воспоставените операции на брендот во САД, Мексико, Канада и на Блискиот Исток и го одразува неверојатниот моментум и привлечност на GMC на глобално ниво“. Производителот истакнува дека напорите следуваат по нивното лансирање во Јужна Кореја минатата година.

Глобалниот потпретседател на GMC, Данкан Олдред, истакна дека „GMC е во највозбудливата ера во својата историја, бидејќи сакаме конкурентно да растеме на нашиот домашен пазар додека се впуштаме во нови. Ја градиме нашата иднина како врвен пикап и SUV бренд, а нашиот успех покажува дека нашите клиенти ширум светот се возбудени исто како и ние за патот пред нас“.

GMC минатата година испорача 563.677 возила во САД, што претставува зголемување од 8,9%. Sierra 1500 е најпродаван модел со 189.288 примероци, а потоа следат Sierra HD и Acadia.

НАЈНОВИ