Lexus LBX ги освои своите први големи европски награди

Целосно новиот компактен crossover модел на Lexus ги освои своите први големи европски награди и ја задржува наградата за доверливост на британскиот автомобилски магазин седма година по ред…

Lexus LBX ги доби своите први големи европски признанија, освојувајќи го What Car?, на водечкиот автомобилски магазин и тоа за автомобил на годината и мал SUV за 2024 година.

Овие престижни награди го најавуваат доаѓањето на модел кој се очекува да ја промени играта за Lexus, однесувајќи го на нова пазарна територија во Европа со потенцијал да ја забрза продажбата и да привлече многу купувачи.

Lexus, исто така, ја задржа целосната доминација на наградата за доверливост, освојувајќи ја оваа чест седма година по ред.

Стив Хантингфорд (Steve Huntingford), уредник на What Car?, со седиште во Велика Британија, изјавува: „Каков автомобил? Титулата Автомобил на годината е резервирана за моделот кој најмногу влијаеше на промените на пазарот во изминатите 12 месеци, а оваа година тоа е Lexus LBX.’

„И покрај тоа што се натпреварува на екстремно конкурентен пазар на мали SUV возила, тој е подобар од кој било ривал, не само затоа што е првиот автомобил во својата класа што ја комбинира хибридната ефикасност со луксузот на голем автомобил, туку и во време кога цените се чини дека вртоглаво растат. ги нуди овие предности по неверојатно примамлива цена.’ Хантингфорд продолжи.

Осврнувајќи се на наградата за доверливост, тој вели: „За разлика од другите What Car? Категории на награди, за оваа нема потреба од дебата бидејќи во нашето последно истражување за доверливост, Lexus заврши на врвот седма година по ред.’

НАЈНОВИ