Hyundai Ioniq 5 eN1 Cup на крајот на април

Hyundai ќе го покаже тркачкиот автомобил Ioniq 5 eN1 Cup на крајот на април во Јужна Кореја, за време на фестивалот Hyundai N…

Ioniq 5 eN1 Cup се одликува со агресивен аеродинамичен комплет и задно крило, 18-инчни тркала, модифицирана суспензија (автомобилот е понизок за 70 mm), посилен систем за сопирање, тркалачки седишта и подобрена заштита на батеријата.

Автомобилот е и значително полесен од стандардниот модел, па наместо 2275 тежи 1970 кг (се постигнува со отстранување на непотребните компоненти, поставување на хауба од FRP и поли карбонатни прозорци).

Во вестите не се споменуваше моќност, па се претпоставуваше дека eN1 Cup ќе ги задржи електро – моторите од стандардниот Hyundai Ioniq 5 N кој има моќ од 478 kW/650 КС.

Според претходните најави, секој тим кој се натпреварува со Ioniq 5 eN1 ќе има и свој лажен звук на моторот.

, на возачите ќе им биде дозволено да симулираат промени на брзините користејќи ја функцијата N E-Shift, која го имитира однесувањето на осум (8)-брзинскиот автоматски менувач со двојна спојка.

Купот Ioniq 5 N eN1 е опишан како „уникатен електричен тркачки автомобил“ кој треба да воведе „нова ера во одржливите

НАЈНОВИ