13-годишник во судир уништи Lamborghini Hurracan

Несреќата се случила во Западен Ванкувер, Канада. На 25.03.2024 година околу 23.00 часот на местото на несреќата била повикана полиција каде било пронајдено уништено Lamborghini Huracan…

Автомобилот завршил во ендек, а од возачот немало трага. Кратката полициска истрага покажа дека во моментот на несреќата зад воланот бил 13-годишен тинејџер. Наводно сакал да се повози со еден од пријателите, во дождливи услови, ни помалку ни повеќе, пренесуваат специјализираните портали.

– Младиот човек и неговиот пријател решиле да се прошетаат, но возачот не можел да го контролира автомобилот во темница и дожд. Иако е причинета значителна материјална штета, благодарни сме што во судирот нема повредени.

Возачот е обвинет според Законот за моторни возила за брзо возење, возење без должно внимание, бегство од местото на несреќата и возење без дозвола, изјави полицискиот наредник Крис Бигланд (Chris Bigland).

И покрај погонот на четири тркала и целосната сила на активните безбедносни системи, се чини дека овој супер спортски автомобил, во комбинација со дождот, беше премногу за 13-годишникот да се справи со возилото и условите на патот.

Повторуваме, 13-годишник! Е тука се поставуваат некои етички и воспитни прашања, како што се: каде биле неговите родители и како го дозволиле сето ова, на кои засега не го знаеме одговорот.

НАЈНОВИ