Juneyao Air

Juneyao Auto е нова кинеска марка на електрични автомобили, во сопственост на холдинг компанијата Juneyao Group, чија основна дејност е авиокомпанијата Juneyao…

За почеток, подготвен е електричниот лифтбек на Juneyao Air, за кој засега нема конкретни детали, бидејќи допрва треба да се одржи официјалната промоција.

„Juneyao Air“ ќе им биде понуден и на такси компаниите, а неговата цена би требало да биде околу 200.000 јуани (25.780 евра).

Дизајнот на ентериерот наводно е инспириран од авиони, па според најавите може да се очекува удобност од бизнис класата.

 

НАЈНОВИ