Крај за Brabham Automotive по разделбата со мнозинскиот акционер

Brabham Automotive е всушност мртва бидејќи Fusion Capital и Brabham Group Limited ја прекинаа својата врска по шест години…

Нема многу детали, но Fusion Capital беше „мнозински акционер, единствен финансиер и оператор на автомобилската компанија што го носи познатото име Brabham “. Како резултат на тоа, Brabham навистина не може да постои без нив.

Нивната врска сега заврши по „внимателно разгледување и она што беше во најдобар интерес на сите страни и брендот -Brabham“.

Претседателот на компанијата Fusion Capital, Мет Фич, изјави дека „стратешките насоки на двете групи не се усогласуваат“. Тој додаде: „Моето семејство и јас инвестиравме во автомобилската индустрија и производството повеќе од 40 години и ќе продолжиме да го правиме тоа со она што го создадовме во последните шест години“.

НАЈНОВИ