Lada во Чикаго со KV таблички е хит на мрежите

Не ретко го гледаме Yugo на клипови од Америка, што често е предмет на потсмев, но Ladа во Чикаго со регистарски таблички од Краљево, соседна Србија,  е нешто друго…

„Не знам за кој град се работи, пред малку наидов на сликата на TikTok, но ова е дефинитивно победата на денот!“, пишувало во описот на фотографијата на страницата Geokutak на Инстаграм. Една од корисниците на Инстаграм тврди дека оваа позната Lada е снимена во Чикаго и дека видела дека на некои реклами се продава за 16.000 долари.

„Се продава во огласите во Чикаго за 16.000 долари, пишува дека има 45 илјади милји и е од 91 година“, напиша таа. Некои ја искористија приликата да свртат се на страната на шегата, а еден млад човек напиша интересна „маршрута“ по која оваа Ladа патувала за да стигне до Америка

„Отиде од Краљево преку Сибир до Беринговиот теснец, каде што беше префрлен од локален фериброд… А потоа полека преку Алјаска, Јукон, Британска Колумбија…“.

„Ова е Ladа за американскиот пазар. Се гледа и „зголемениот браник“, меѓу другите детали…

И веројатно некој ги зел регистарските таблички…

НАЈНОВИ