Lamborghini Sian Roadster се продава за 4,6 милиони долари

Еден од само 19 произведени Lamborghini Sian Roadsters се појави на продажба во F1rst Motors во Дубаи…

Lamborghini го претстави Sian во купе издание на саемот во Франкфурт во 2019 година (направена е серија од само 63 примероци), додека уште поve’e ексклузивниот Sian Roadster беше претставен во 2020 година и понуден во само 19 парчиња.

И Sian Roadster има електрифициран погонски систем, со комбинација од 6,5-литарски V12 бензински мотор и 48V благ хибриден систем со електричен мотор од 34 КС, со погон на четири тркала и седум ( 7) -брзински менувач со двојна спојка.

Комбинираната моќност е 602 kW/819 КС, па автомобилот од 0 до 100 km/h забрзува за 2,9 секунди и достигнува максимални 350 km/h. Еве ја информацијата дека односот тежина-моќ е 2,0 kg/hp.

Sian Roadster чинеше 3,2 милиони долари нов, додека F1rst Motors во Дубаи сега бара 4,6 милиони долари за овој таков убавец на четири тркала.

 

НАЈНОВИ