LG Alpha-aable Future Mobility Concept на CES

LG Alpha-aable Future Mobility Concept на CES во Лас Вегас привлекува внимание со својот футуристички дизајн и врвна технологија…

Електронскиот гигант сака да земе дел од колачето на електричните автомобили од се побогатиот пазар. Тоа го покажува и овој концепт.

Опремен со напредни способности за автономно возење, концептот нуди поглед во светот каде возилата се движат беспрекорно низ сообраќајот без човечка интервенција.

Оваа технологија има за цел да ја подобри безбедноста, да го намали метежот и да обезбеди поефикасен транспортен систем.

Внатрешноста на концептниот автомобил е подеднакво импресивна, со пространа и луксузна кабина.

Со комбинирање на технологијата за автономно возење со удобност, LG замислува свет во кој патувањето ќе стане пријатно искуство без стрес.

НАЈНОВИ