На Lada и продажбата и производството скокаат

Руската Lada бележи нови рекорди во Руската Федерација…

„На крајот на март 2024 година, продажбата на патнички и лесни комерцијални возила Lada во Руската Федерација изнесуваше 42.840 единици – највисока во последните 11 години.

Резултатите од мартовската продажба се за 53,6 отсто повисоки од февруари 2024 година и за 83,6 отсто од март 2023 година“, прецизира „AvtoVAZ“ и додава дека за само три месеци од 2024 година се продадени 91.563 возила од оваа марка.

Исто така, за да се следат диктатите на пазарот, во „АvtoVazваз“ велат дека во првиот квартал производството на „ладата“ е зголемено за повеќе од 70 отсто, на речиси 116 илјади единици, односно дека компанијата продолжува да имплементирајте го производствениот план за 2024 година, пренесуваат информативните агенции од регионот.

 

НАЈНОВИ