Најавен Cadillac Opulent Velocity Concept

Cadillac претставува поглед на електричната иднина, најавувајќи концепт автомобил наречен Opulent Velocity…

Ова возило е прослава на историјата на Cadillac, неговите сегашни достигнувања и неговите аспирации за иднината, особено во рамките на неговиот бренд за перформанси од V- Series.

Opulent Velocity ја отелотворува суштината на Cadillac, комбинирајќи го луксузот (Opulent) со брзината (Velocity).

Целта на овој концепт автомобил е да се истакне традиционалниот луксуз на Cadillac, а истовремено да се гледа и во иднината на електричните возила.

Се очекува да произведе карактеристичен звук, веројатно сличен на „Fratzonic Chambered Exhaust“ на Dodge.

Cadillac посочи дека ќе открие повеќе детали за концептното возило подоцна во текот на oваа 2024 година.

 

НАЈНОВИ