Мобилен телефон инспириран од Теslа чини околу 10.000 евра

Изгледа како автомобил, чини како автомобил, но не е автомобил…

Тоа е приближно она што би можеле да го кажеме за најновиот производ на Caviar, производител на ексклузивна опрема за мобилни телефони.

Стациониран во Дубаи, тој сигурно има многу работа бидејќи опсегот на неговите уреди базирани на масовно произведени производи станува се побогат. А цените се драстично повисоки од оригиналните модели.

Како што пишуваат новинските агенции, штотуку е претставен најновиот пример. Новата колекција се вика „Иднина“ (Future), а овој пат ќе го оставиме на страна топ моделот iPhone 15 Pro Max Vision, кој е инспириран од друг производ – уредот Vision Pro.

Естетика на Cybertruck

Од друга страна е Samsung S24 Ultra, кој сега својата естетика му ја должи на Cybertruck на Tesla.

Тие нагласуваат дека успешно ги префрлиле линиите на ударот на Tesla на металното куќиште на телефонот, вклучувајќи го и дизајнот на светлата. Како и да е, тие ја продаваат оваа приказна за 10.000 aмерикански долари и повеќе, и тоа го прават успешно.

 

НАЈНОВИ