Најавен нов хипер автомобил Nilu27

Поранешниот шеф на дизајн на Koenigsegg и Bugatti, Саша Селипанов, одлучи да основа свој бренд за хипер автомобили наречен Nilu27…

Новата марка ќе ја претстави својата прва креација на 15 август за време на неделата на автомобили во Монтереј во САД.

Се вели дека мисијата на компанијата е да произведува автомобили кои се „подеднакво убави и брутални“, а врз основа на краткото видео споделено од Nilu27 на социјалните мрежи за неговиот сè уште неименуван хиперавтомобил, Селипанов не се воздржа од дизајнот.

Компонентите на задната суспензија се целосно изложени за сите да уживаат, додека спојлерот се криви над тројните издувни цевки.

Подолу е застрашувачки дифузер со светла за магла во стилот на F1 во средината, а почетокот на видеото исто така открива дека автомобилот ќе има комплет врати за галебирање.

Засега Nilu27 не објави никакви детали за самиот мотор. Сепак, малку е веројатно дека ќе биде дел од хибриден погон.

НАЈНОВИ