NIO ET9 може да истресе снег од себе

Кинескиот производител на електрични автомобили NIO се пофали со забавната и корисна функција на својот SUV модел ET9…

Во случај на потреба може да го истресе снегот од каросеријата со својата активна поддршка.

На почетокот на годината, новиот SUV модел започна серија зимски тестови, вели Niо со објавувањето на видеото, кое покажува карактеристика што досега не била видена на автомобилите. Оваа забавна и потенцијално корисна карактеристика беше демонстрирана од кинескиот производител со демонстрирање на способностите на активната суспензија на SkyRide, вградени во нивниот електричен SUV ET9.

Според Autonet, суспензијата SkyRide е паметен систем за управување со шасијата и прва целосно интегрирана активна хидраулична суспензија во светот, според нејзиниот кинески производител.

Покрај тресењето на снегот, што е прикажано во првото видео, тој може активно да ја прилагоди јачината и цврстината на суспензијата и растојанието на шасијата од земјата (+40/-50 mm во рок од само две секунди) .

Заедно со оваа демонстрација, НИО неодамна се пофали со уште едно видео. Во него, келнер поставува пирамида од чаши за шампањ на хаубата на моделот ЕТ9, а автомобилот потоа се вози преку вештачки „пречки на патот“ – без да го истури шампањот. Сето тоа е можно благодарение на напредниот систем, кој препознава нерамнини на патот, а за тоа и дава информации на суспензијата, така што таа во реално време реагира на се што ќе и се најде на патот.

Nio ET9, електричен SUV со електрични мотори со вкупна моќност од речиси 700 КС, беше претставен на крајот на минатата година, книгата за нарачки моментално е отворена во Кина, а почетната цена е нешто повисока од 100.000 евра. Испораките ќе започнат само на почетокот на 2025 година.

НАЈНОВИ