Нов Nissan Interstar & Nissan Interstar-e

Новата генерација на Nissan Interstar за прв пат е претставена со целосно електричен погон покрај опцијата за дизел што е достапна и за европските клиенти…

Дизел верзијата на овој нов модел нуди девет (9) степен автоматски менувач и најдобра ефикасност на горивото во својата класа.

Целосно новиот Interstar-e, првото целосно електрично големо комбе на Nissan, обезбедува повеќе одржливо возење без да се загрозат перформансите – со батерија од 87 kWh што обезбедува максимален опсег од над 460 километри и им овозможува на корисниците да дојдат до клиент без потреба да се грижат за автономијата.

D/C полнењето на Nissan нуди брзи опции и полнење до 252 km за само 30 минути.

Ќе биде понудена и поприфатлива верзија со батерија од 40 kWh за приближно 200 km досег.

НАЈНОВИ