Новиот совозачки дисплеј на LG што возачот не може да го види

LG подготви серија екрани за инфо – забава, вклучувајќи и екран на совозачот што возачот не може да го види…

Предвидено да биде претставен на Саемот за потрошувачка електроника (CES) во Лас Вегас на 9 јануари, дисплејот од следната генерација користи „технологија за контрола на аголот на гледање“ за да спречи одвлекување на вниманието на возачот. Ова може да му овозможи на патникот да гледа филм, на пример.

Новата технологија доаѓа како дел од потегот на LG да ја задржи својата самопрогласена позиција како „светски број еден“ во снабдувањето со инфо – забавни екрани оптимизирани за „мобилност во иднина“. Ќе пристигне заедно со неколку други иновации направени за автономни „софтверски дефинирани возила“, сите врз основа на она што корејскиот технолошки гигант го нарекува „скрини фикација“ на автомобилите.

Поставени да ја „полнат контролната табла“, новите екрани на LG ја користат најновата OLED технологија за да воведат ултра-HD екрани и пред возачот и пред совозачот, како и екрани на таванот за задните патници.

Исто така, ќе биде претставен нов head-up дисплеј кој заедно со таблата со инструменти користи 3D технологија за да ја подобри видливоста на возачот.

НАЈНОВИ