Opel најави два нови модели

Како што е веќе познато, Opel реши да го врати легендарното име на сцената…

Станува збор за Frontera, новитет кој ќе биде компактен SUV модел во идното издание. Можеме да ги видиме контурите на автомобилот скриени под капакот, како и оние на уште еден новитет – новата генерација на Grandland. Двата новитети се наоѓаат на илустрацијата што ја придружува најавата на Opel за електричниот опсег во неговата гама, пренесуваат информативните агенции.

Од Opel нагласуваат дека нуди голем број електрични модели, од малите Rocks, Mokka, Astra и Comba до големиот Movan, недостигаат само SUV модели, а ќе ги обезбедат новите Frontera и Grandland. Засега е познато дека Frontera ќе биде многу практичен семеен модел и духовен наследник на Crossland.Техниката ќе биде споделена со други модели од гамата, вклучувајќи го и новиот Citroen C3 Aircross.

Се споменува проширена верзија со седум седишта, како и користење на нова платформа за автомобили Smart која прифаќа и класични погони. Треба да очекуваме понатамошен напредок со Grandland, приближно она што го најави Peugeot со E-3008.

 

 

НАЈНОВИ