Pagani Huayra R симулатор

Симулацијата на трки треба да биде поевтина и побезбедна можност за возење „тркало до тркало“…

Повеќето луѓе започнуваат со волан за стол (маса) од 300 долари, можеби постепено се движат нагоре до убаво поставена рамка за неколку илјади долари повеќе.

Постојат дури и симулатори за движење од $50,000+ направени од компании како CXC Simulations.

Сепак, постои повисоко ниво: Симулаторот за возење Pagani Huayra R, директно од Pagani и Racing Unleashed.

Ова е неверојатен пристап кон тоа како треба да изгледа симулатор за возење. Наместо едноставна метална рамка и цевки, еве прекрасно извајана зелено обоена скулптура од јаглеродни влакна, обликувана да одговара на положбата на седење на вистинска Huayra R.

Изградена е од висококвалитетниот специјалист за симулатори Racing Unleashed со помош на вистински погонски единици на Pagani – сите јаглеродни влакна деловите што се направени се всушност направени на исто место и од истите материјали како и вистинските суперспортски автомобили Pagani. Металните делови како што се мониторот и држачите за звучници се направени од едно парче алуминиум.

За жал, Pagani одби да ја открие цената, но бидете сигурни дека ќе биде апсурдно висока.

Бидејќи покрај изработката потребна за изградба на надворешноста, Racing Unleashed не штедеше ниту на механичките делови.

Има и хидраулични педали кои точно одговараат на моделот Huayra R, динамичен систем за појаси и компјутер за игри.

Може да се вози во виртуелна реалност или на еден заоблен ултра широк монитор Samsung G9.

Она што е уште поневеројатно е тоа што доаѓа со транспортна торбичка долга преку три метри, за да можете да ја транспортирате до вашите различни домови низ планетата.

Вклучува и симулација на вистински автомобил во Assetto Corsa Pro. Со него, тимот за динамика на возила на Pagani ја пресоздаде физиката на вистинскиот болид, така што сопствениците можат да го вежбаат во симулатор пред нивните ултра-ексклузивни возења на патеката.

Pagani отиде дотаму што направи звучни снимки покрај патеката и во автомобилот за верно да го рекреира атмосферскиот V-12 мотор.

Инженерите и професионалните возачи го тестираа симулаторот и вистинскиот автомобил за да обезбедат максимална сличност.

Дури и ако конструкцијата не е направена од јаглеродни влакна слични на моделот Huayra R, би можеле да очекуваме симулаторот да чини најмалку 100.000 евра.

Засега само купувачите на Huayra R имаат опција да го купат овој симулатор. Наскоро, некои милионери од средно ниво ќе можат да фатат рака на една…

НАЈНОВИ