Peugeot I-Cockpit® Сo интегрирана вештачка интелигенција ChatGPT

Peugeot е еден од првите производители на автомобили кој ја интегрира вештачката интелигенција ChatGPT* како услуга за своите клиенти…

ChatGPT е интегриран во култниот i-Cockpit® и се активира преку гласовниот асистент „OK PEUGEOT“, може да одговори на секое прашање и понудува едно сосема ново ниво на услуга, досега неискусено.

ALLURE: PEUGEOT им нуди на своите клиенти ново интерактивно искуство.

EMOTION: Со ChatGPT, PEUGEOT i-Cockpit® го подобрува задоволството при возење и овозможува да добиете нови знаења.

EXCELLENCE: PEUGEOT е еден од првите производители што го воведе ChatGPT во своите патнички автомобили.

Секогаш посветен на иновациите, PEUGEOT за своите клиенти ја воведува генеративната вештачка интелигенција ChatGPT во својата најновата генерација на модели.

Генеративната вештачка интелигенција ChatGPT, што е кратенка од „Chat Generative Pre-trained Transformer“, е најсовремена технологија развиена од OpenAI. Оваа технологија поседува енормна количина на податоци, со цел да обезбеди софистицирани, точни и концизни одговори на своите корисници.

Интегриран во екранот на допир на познатиот PEUGEOT i-Cockpit®, податоците се добиваат преку вградениот гласовен асистент на многу едноставен и природен начин близу до човечкиот. За да се активра ChatGPT само кажете „OK PEUGEOT“ и соопштете го Вашето барање.

ChatGPT може да одговори на широк спектар на прашања, од едноставни до сложени и може да се вклучи во разговор.

На пример, ако пристигнете во град, можете да побарате од него да покаже кои културно-историски споменици или музеи да ги посетите, да Ви ја каже историјата за овие места, а потоа доколку сакате, системот за навигација на автомобилот да Ве води до избраната знаменитост.

ChatGPT може да направи многу повеќе отколку само да одговара на прашања. Дали на Вашите деца им е здодевно за време на долго патување? Побарајте од ChatGPT да организира квиз на тема која им е забавна и ги интересира… За неколку секунди вештачката интелигенција ќе овозможи повеќечасовна забава!

Креатор на ново искуство

Со воведување на вештачката интелигенција ChatGPT во своите автомобили, PEUGEOT го подобрува искуството со гласовниот асистент што го прави поинтерактивен, флуиден и интуитивен.

PEUGEOT воведува ChatGPT во i-Cockpit® кај сите модели од најновата генерација опремени со поврзана навигација. Како соодвети модели тука се вклучуваат: новиот 208, новиот 2008, новиот 308, новиот 308 SW, новиот 408, новиот 508, новиот 508 SW, новиот E-3008, новиот E-RIFTER, новиот E-TRAVELLER, новиот E-Partner, новиот E-Expert и наскоро новиот E-5008.

Сите сопственици на PEUGEOT од погоре споменатите и компатибилни модели, можат да го активираат ChatGPT преку PEUGEOT Service Store. Воведувањето на генеративната вештачка интелигенција во возилата на PEUGEOT е предмет на пилот фаза која овозможува системот да се активира и бесплатно да се користи во период од 6 месеци**. Првично резервирана за првите 5.000 клиенти, оваа понуда е проширена на 10.000 клиенти.

По оваа фаза, PEUGEOT ќе ги земе предвид повратните информации од корисниците за да го овозможи ChatGPT за сите клиенти кои поседуваат соодветно возило.

*Оваа нова услуга ја користи моќта на генеративната вештачка интелигенција, вклучувајќи ги технологиите од платформата Chat AI на SoundHound. Верзијата 3.5  ChatGPT користи податоци кои датираат најдоцна до јануари 2022 година и затоа нема информации за настани и податоци што се случуваат по тој датум.

**Во оваа фаза, ChatGPT ќе им се понуди на клиентите на PEUGEOT, на нивниот јазик, во Франција, Германија, Шпанија, Италија и Велика Британија.

НАЈНОВИ