Производството на автомобили од брендот Solaris  започна во Санкт Петербург

Компанијата „ AGR Automotiv group “ започна со продажба на автомобили од марката Solaris “, чие производство започна во фабриката во Санкт Петербург, се вели во соопштението на компанијата…

„Компанијата „ AGR Automotiv grup “ го најави лансирањето на новиот автомобилски бренд „ Solaris “ на рускиот пазар.

Производството започна во Санкт Петербург во Автомобилската фабрика AGR Automotiv grup, која учествува во целиот производствен циклус“, се вели во соопштението.

Брендот „ Solaris “ ги вклучува моделите „Solaris HS“, „Solaris HC“, „Solaris KRS“ и „Solaris KRX“.

НАЈНОВИ