Rimac Nevera 15th Anniversary Edition

Rimac одбележува 15 години од работење, а тоа го прави со специјалното издание на Nevera…

Хрватската компанија објави ограничена серија од само девет електрични хипер автомобили Nevera 15th Anniversary Edition, од кои секој чини 2,35 милиони евра.

Првиот ќе го има своето деби на овогодинешниот фестивал на брзината во Гудвуд (Goodwood Festival of Speed), каде што ќе го изведе и култното искачување на рид.

Изданието Nevera 15th Anniversary ги вклучува сите достапни опции и соодветниот сет на патни торби. Секој автомобил има изложени јаглеродни влакна на долната половина и горниот дел од возилото во нова бакарна боја со мат финиш.

Истата двобојна комбинација се користи и за тркалата, додека значката „15“ се наоѓа на вратите. Конечно, графиката на Rimec се протега низ горниот дел од автомобилот.

Бакарната тема продолжува во внатрешноста, додека седиштата можат да бидат во црна или бела боја.

Rimac ја прославува својата 15-годишнина низ кабината, со бројот „15“ втиснат во потпирачите за глава и панелите на вратите.

Тоа го означува и бројот на производство на автомобилот и годините „2009-2024“ помеѓу седиштата.

Електричните мотори на овој хипер автомобил нормално имаат комбиниранa моќ од 1408 kW/1914 КС, додека батеријата од 120 kWh е доволна за возење на дистанца од 490 km.

НАЈНОВИ