Се продава Lamborghini Countach LPI 800-4 со само 110 км

Станува збор за Lamborghini Countach LPI 800-4 кој ќе се најде на аукцијата на RM Sotheby’s во Монако следниот месец…

Автомобилот комбинира надворешна боја на Luci del Bosco, мат бронзени тркала, црни клешти на сопирачките и бел ентериер на Bianco Leda (со Nero Ade акценти, бронзени шевови и амблеми на Lamborghini на потпирачите за глава).

Првиот сопственик бил од Германија, а автомобилот досега поминал само 110 километри.

Countach LPI 800-4 има V12 мотор и електричен мотор кои произведуваат комбинирани 599 kW/814 КС, овозможувајќи забрзување до 100 km/h за 2,8 секунди.

RM Sotheby’s проценува дека овој Countach ќе се продава помеѓу 1.900.000 и 2.300.000 евра, а точно колку ќе биде ќе дознаеме на 11 мај.

 

НАЈНОВИ