Škoda го продолжи спонзорскиот договор со Tour de France и Tour de France Femmes avec Zwift

› Потпишани нови партнерски договори помеѓу Škoda Auto и организаторот на Tour de France A.S.O. како и организаторот на La Vuelta Unipublic

› Продолжени се и договорите со Grand Tours La Vuelta и La Vuelta Feminina од Carrefour.es до 2028 година.

› Вклучени се вкупно 20 меѓународни велосипедски настани

› Škoda Auto е посветена на подобрување на одржливоста на сите трки со обезбедување до 250 целосно електрични и plug-in хибридни возила на организаторите на настаните

› Асоцијацијата на Škoda со велосипедизмот ги обликува клучните спонзорски иницијативи

– Надградувајќи се на две децении главно партнерство со Tour de France, Škoda Auto најавува продолжување на соработката до 2028 година.

Обновениот договор со Amaury Sport Organization (A.S.O.) го покрива и Tour de France Femmes avec Zwift, како и 18 други меѓународни велосипедски настани, вклучувајќи пет независни трки за жени.

Двајцата партнери ја нагласуваат својата посветеност на одржливост, преземајќи чекори за дополнително наелектризирање на флотата што се користи на сите трки.

„Поддршка на велосипедската мисија на еминентниот светски организатор на трки А.С.О. е чест и привилегија за нас во Škoda Auto.

На крајот на краиштата, почнавме да произведуваме велосипеди пред речиси 130 години, а денес велосипедизмот е страст за многу секојдневни истражувачи кои се наши клиенти.

Ние сме главниот партнер и снабдувач на автомобили на Tour de France во последните 20 години, па логично е сега да ја прошириме нашата соработка и да го прошириме портфолиото на настани што ги поддржуваме – за мажи и жени, професионалци и аматери.

Сакаме да му помогнеме на А.С.О. и велосипедската заедница со инспирација на луѓето да ги следат нивните највисоки лични стандарди за индивидуални перформанси, тимска работа и интегритет“.-Клаус Зелмер (Klaus Zellmer), извршен директор на Škoda Auto

„Со продолжување на партнерството со А.С.О. и Tour de France, Škoda Auto ја потврдува својата силна врска со велосипедизмот и неговите фанови ширум светот.

Tour de France е најгледаната велосипедска трка во светот.

Во 2023 година, само во Европа привлече речиси 150 милиони гледачи.

Оваа исклучителна видливост во голема мера придонесува за нашите производи, нудејќи ни можност да ја зајакнеме позицијата на брендот Škoda како клучен поддржувач на велосипедизмот и да го славиме наследството на нашиот бренд“. -Мартин Јан (Martin Jahn) , член на менаџментот на Škoda Auto за продажба и маркетинг

Škoda Auto ќе поддржува 20 меѓународни велосипедски трки до 2028 година

Škoda Auto останува главен партнер и на Tour de France и на Tour de France Femmes avec Zwift до 2028 година.

Оваа соработка со организаторите на спортски настани A.S.O., Unipublic и GFR1 ги покрива и машките и женските велосипедски настани, вклучително и La Vuelta во Шпанија класиците La Flèche Wallonne и Liège-Bastogne-Liège и други.

Според договорите потпишани од А.С.О.

Управниот директор Јан Ле Мојнер (Yann Le Moënner), директорот на Tour de France Кристијан Прудом (Christian Prudhomme), директорот за медиуми и партнерства Жулиен Гупил (Julien Goupil), извршниот директор на Škoda Auto Клаус Зелмер и членот на одборот на Škoda Auto за продажба и маркетинг Мартин Јан, Škoda Auto и A.S.O. нагласи нивната посветеност на одржлива мобилност.

Škoda Auto ја електрифицира флотата за сите трки

Škoda Auto и A.S.O. се обврзуваат да го електрифицираат возниот парк за сите трки опфатени со договорот.

До 250 целосно електрични или plug-in хибридни модели на Škoda ќе им бидат достапни на организаторите за време на сите велосипедски настани. Оваа година се одбележува 21-ви пат кога Škoda го поддржува Tour de France.

Целосно електричниот Enyaq и plug-in хибридниот Superb ќе служат како „Црвени автомобили“ – мобилни командни центри за организаторите и директорот на трката Кристијанa Прудом (Christiana Prudhommea).

Покрај тоа, чешкиот производител на автомобили ќе ја спонзорира зелената маичка за лидерот во бодовниот пласман и ќе ги рекреира трофеите од кристално стакло за победниците.

Партнерството на Škoda Auto продолжува со Tour de France Femmes avec Zwift. Од премиерниот настан во 2022 година, Škoda го обезбеди возниот парк, ја спонзорираше зелената кошула и го дизајнираше трофејот за победникот во бодовниот пласман.

Настани кои се дел од спонзорскиот договор:

 • Tour de France
 • Tour de France Femmes avec Zwift
 • La Vuelta
 • La Vuelta Femenina by Carrefour.es
 • Paris-Nice
 • Paris-Roubaix
 • Paris-Roubaix Femmes avec Zwift
 • La Flèche Walonne
 • La Flèche Walonne Femmes
 • Liège-Bastogne-Liège
 • Liège-Bastogne-Liège Femmes
 • Critérium du Dauphiné
 • Paris-Tours
 • L’Etape du Tour (amaterska trka)
 • Deutschland Tour
 • Eschborn-Frankfurt
 • Volta Ciclista a Catalunya
 • Itzulia Basque Country
 • Clásica San Sebastián
 • Tro Bro Leon

ПР Соопштение

НАЈНОВИ