Специјален тест: Некој фрли Volkswagen Tiguan и Peugeot 3008 низ рид

Колку се безбедни денешните автомобили?…

Во лабораториски услови тој е контролиран од Euro NCAP со неговите тестови за несреќа. Но, што е со ненаучните методи? Некој се сетил да фрли две коли по ридот, тоа беа Peugeot 3008 и Volkswagen Tiguan.

Тие не се најнови модели, туку се претходни генерации, кои исто така беа конструирани според највисоките стандарди, пренесуваат светските специјализирани портали.

Нема многу податоци, не знаеме точно каде се одржа овој тест, но на прв поглед може да се каже дека по шест-седум и пол свиоци по ридот и двата SUV модели поминаа совршено.

Во потписот пишува дека тестот го спровел CS Automotive Group, лоцирана во Малезија.

Значи, можеме да претпоставиме дека ова се случило некаде во Малезија…

Претходна
Следна
НАЈНОВИ