Triumph Scrambler 400 X

Triumph го претстави долгоочекуваниот Scrambler 400 X, вториот модел по Speed 400.

Scrambler 400 X има целосно нов едноцилиндричен мотор од 398 cc, како што се наоѓа на Speed 400. Triumph направи специфични модификации на рамката, седиштето, рачките и некои други елементи за да создаде уникатна позиција и став за возење.

Опремен со едноцилиндричен мотор со четири вентили DOHC, Scrambler 400 X може да се пофали со намалена инерција на вентилот и балансното вратило што се ротира наназад за да ги минимизира вибрациите. Нуди и променлива контрола на тракцијата, нова спојка и шестстепен менувач.

Суспензијата има зголемено патување, со 150 mm напред и назад, што овозможува лесно користење надвор од патот. Гумите Metzeler Karoo Street обезбедуваат одлично држење на лабави површини додека ги одржуваат перформансите на патот. Scrambler 400 X, исто така, има неколку дизајнерски елементи типични за мотоциклите за шмекери, вклучувајќи штитници, решетка за фарови, штитник за моторот и штитник за радијатор.

Неговиот дизајн на рамката, хибридна конфигурација како Speed 400, нуди стабилност и контрола. Мотоциклот има повисока висина на седиштето од 833 mm, но останува погоден за повеќето возачи. Со зголемување на тежината од само 9 kg во споредба со Speed 400, Scrambler 400 X тежи вкупно 179 kg со полн резервоар гориво.

НАЈНОВИ