Актерот Џејсон Момоа има електричен Rolls-Royce Phantom II од 1929 година

* Rolls-Royce Phantom II од 1929 година беше претворен во електричен автомобил од британската компанија Electrogenic…

Посетуване тоа е компанијата што претходно веќе ги конвертираше класиците на четири тркала како што се Citroen DS и Jaguar E-Type

Во оваа преработка оригиналниот мотор осо работен волумен д 7,7 литри е заменет со електричен мотор со моќ  од 150 kW/204 КС и со батерии со капацитет од 93 kWh.

НАЈНОВИ