Унапредени Mercedes GLC и C Class

Mercedes ги ажурираше SUV моделoт GLC и C-Class, бидејќи и двата модели се сè уште релативно нови, промените се мали и првенствено вклучуваат ажурирана палета на бои и целосно нов систем за информации и забава…

Поточно, автомобилите се опремени со најновата генерација на информативно – забавниот систем MBUX. Има 5G поврзување, како и поддршка за апликации од трети страни. Тие можат да се преземат од продавницата Mercedes Me Store и да вклучуваат сè, од игри до апликации за видео и стриминг музика.

Покрај овие нови функции, информативно забавниот систем има и поедноставен интерфејс, за „пријатна употребливост и леснотија на интуитивно работење“.

Информативно забавниот систем користи и вештачка интелигенција за автоматизирање на некои практични функции. На пример, клиентите можат да постават рутина „Студен ден“ што автоматски ги вклучува загреаните седишта ако надворешната температура е под одредено ниво.

Овие модели можат да бидат достапни со целосно без кожа внатрешност.

GLC сега нуди Verde Silver Metallic боја, а двата модели добиваат и нова Manufaktur Alpine Grey Uni боја.

Покрај тоа, GLC и GLC Coupe можат да бидат опремени со технологија за дигитален клуч, што им овозможува на сопствениците да го заклучат, отклучуваат и стартуваат возилото користејќи го својот паметен телефон.

Фејслифтираните GLC и C-Class се веќе достапни за нарачка во Германија, а цените почнуваат од 47.730,90 евра за седанот од C-Class и 59.809,40 евра за SUV моделот GLC.

 

НАЈНОВИ