Urban Automotive Range Rover Sport

Range Rover Sport доби нов тјунинг пакет од Urban Automotive, при што пакетот „Widetrack“ се приклучува на поблагата опција „Narrowbody“…

Британскиот тјунер ќе го претстави својот Range Rover Sport на фестивалот на брзина во Гудвуд (Goodwood Festival of Speed), заедно со другите модифицирани теренци, вклучувајќи го и Defender V8.

Range Rover Sport на сликите има третман Widetrack, заедно со широки браници.

Двата комплети имаат редизајниран преден браник, ревидиран заден браник и поостри странични прегради, сите во карбонски влакна.

Автомобилот добива и испакната хауба, поголем заден спојлер на покривот и четири издувни цевки.

Покрај стилските измени, демо возилото е обоено во боја на Lamborghini Grigio Telesto, има сет од 24-инчни тркала Vossen и е малку поблиску до асфалтот од стандардниот модел.

Конечно, внатрешноста е побогата за спортските седишта Recaro.

Urban Automotive не споменува никакви промени поврзани со моќта и перформансите.

Оваа компанија во Гудвуд ќе покаже и специјален Land Rover Defender 110 со V8 мотор.

Тој примерок ќе има надворешност на Verde Hermes, со контрастни црни акценти.

Внатрешноста доби кафена кожа и седишта Recaro.

НАЈНОВИ