Xpeng M03

Кинескиот Xpeng го најавува новиот електричен автомобил под името М03, првиот од новата линија Моna на попристапни електрични автомобили  при што Mona означува кратенка од Made of New AI…

Како што сега стојат работите, овие автомобили (барем на почетокот) ќе се продаваат само на домашниот пазар во Кина, а веројатно и од крајот на оваа 2024  година.

Кинезите сè уште немаат објавено детали за новиот електричен автомбил M03, освен дека досегот со едно полнење на батеријата би требало да биде околу 500 километри (според стандардот CLTC), а неговата цена во Кина ќе биде (пресметана) од 12.830 до 19.250 евра.

НАЈНОВИ