Zagato AGTZ Twin Tail

Најсовременото партнерство помеѓу La Squadra и Zagato ја води извонредната уметност на кочија во храбра нова ера…

Откриен во ѕидовите на историското ателје на Zagato во Милано, AGTZ Twin Tail претставува бестрашен спој на уметност и инженерство.

„Како што пристигнува новата зора за автомобили, луѓето сакаат да се сеќаваат на минатото, а со тоа и на епските автомобили од 1950-тите и 60-тите“, вели Андреа Загато (Andrea Zagato), чиј дедо Ugо ја основал Carrozzeria Zagato во 1919 година. „Приказната за иконите автомобили од историјата едноставно мора да се каже денес. Ова е клучна задача доколку сакаме да ги инспирираме новите генерации да создаваат свои приказни. Без да го знаете минатото, не можете да ја измислите иднината“.

Тоа е модифициран Alpine A110 инспириран од A220, еден од често заборавените тркачки автомобили на марката од 1960-тите.

Автомобилот го носи Twin Tail во своето име бидејќи се продава со додаток од карбонски влакна што може да се отстранат што сопственикот може да го инсталира за да му даде драматична силуета со долга опашка или да ја остави во својата гаража.

AGTZ Twin Tail е модерен GT автомобил кој не се плаши да ја продолжи приказната за поранешниот модел Alpine A220. Го обединува колективното знаење и мултинационалните култури на La Squadra и Zagato со облекување на A110 berlinette, модерна икона, во драматичен нов костум.

Како што е наведено, само блиска комбинација на различни таленти можеше да создаде таков динамичен дизајн, уметничко дело што може сензационално да се трансформира со неговиот отстранлив грб.

Ограничено на само 19 навистина специјални автомобили, производството веќе започна и книгата за нарачки брзо се пополнува. Цените почнуваат од 650.000 евра пред оданочување.

НАЈНОВИ