Alisea, нов концепт на хипер автомобил во чест на 25 години Pagani Zonda

Istituto Europeo di Design (IED) го реализираше концептот Alise, направен во соработка со Pagani Automobili…

Alisea е прототип на хипер автомобил (скала 1:1) кој има за цел да ги комбинира класичните елементи од наследството на Zonda со смел и спортски пресврт.

Резултатот од проектот на 24 студенти на магистерскиот курс за транспортен дизајн во IED Торино, Alisea е „неверојатна комбинација на класичните елементи на Zonda со модерен, спортски пресврт што му оддава почит на наследството на Zonda додека ја прифаќа иднината“.

Должината на концептот е 4520 mm, а растојанието помеѓу оските е 2795 mm.

Технички спонзори се Pirelli, ОZ Racing и Lechler.

НАЈНОВИ