Dacia Spring на одредени пазари во ЕУ по цена од само 10.990 евра

Единствениот модел на Dacia со нулта емисија може да се купи на одредени пазари во ЕУ за многу пристапни 10.990 евра, се разбира, во основната верзија…

Во цената е вклучена субвенцијата за електрични возила и програмата за финансирање на Dacia.

На почетокот на април Dacia ги објави цените на новата редизајнираниот Spring. Според информативните агенции, единствениот електричен модел на романскиот производител е достапен во три пакети на опрема, односно, Essential, Expression и Extreme, а може да се нарача со мотори од 45 или 65 КС, во зависност од избраниот пакет на опрема.

Цените на новиот Spring facelift започнуваат од 16.900 евра со ДДВ за основната верзија Essential, додека за Spring Extreme 65 клиентите мораа да издвојат најмалку 19.900 евра со ДДВ пред да ги вклучат субвенциите.

Повеќето земји од ЕУ сè уште нудат стимулации за електрични возила, така што редизајнираната Spring може да се купи по многу пониска цена. Во тој случај цените паѓаат на 11.800 евра (Essential 45) или 14.800 евра (Extreme 65). Тука е и средната верзија на Expression 65, која чини 13.800 евра со владини стимулации.

Но, цената оди уште пониска. Сега Dacia најавува отворање на нарачки со уште поатрактивна понуда. Со вклучено финансирање на Dacia, новиот Spring facelift во основната варијанта може да се има за 10.990 евра со вклучен ДДВ. Во случајот со верзијата Spring Extreme 65, цените започнуваат од 13.990 евра.

Сепак, на одредени пазари во ЕУ, романскиот бренд во сопственост на Renault ја започнува кампањата „Безгрижна година“, со уште подобра понуда посветена на верзијата Spring Extreme. Секој што ќе нарача новата подновена изведба на Spring со пакет на опрема Extreme ќе добие дополнителен попуст од 400 евра до 31 мај.

Првите примероци стигнуваат до купувачите во септември, бидејќи пролетта се произведува во Кина.

НАЈНОВИ