Lamborghini продава грамофони и грамофони со звук на V12 мотор

Винилните плочи направија големо враќање на сцената и тоа во вид на ексклузивен производ….

Некои луѓе се колнат дека топлите, аналогни звуци на плочата се подобри од совршеното дигитално снимање. Без разлика дали мислите така или сте поддржувач на поедноставна и поприфатлива дигитална музика, мора да признаете дека винилот со саундтракот на вреска V12 мотор од Revuelt звучи како прилично „кул“ идеја.

Благодарение на соработката помеѓу Lamborghini и Technics беше објавена плоча, но беше направен и специјален грамофон Technics SL-1200M7B украсен во стилот на Lamborghini. На плочата има графика која се состои од обликот на буквата Y, како што изгледаат светлосните потписи на новите модели на Lamborghini, а на штандот има големо лого на Lamborghini. Грамофонот се нуди во црвена, жолта и зелена боја, пишуваат информативните агенции.

Но, уште поинтересен од самиот грамофон е специјалната плоча што доаѓа со секој SL-1200M7B. Звуците на v12 мотори од шест Lamborghini од историјата на компанијата се снимени на винил. Првиот влез е оној на моделот 400GT, а тука се и V12 на Miura, 5,2-литарскиот V12 од Countach, 6,0-литарскиот мотор на Diablo и моторите Murcielago и Revuelto.

Плочата има стилизирана верзија на тркалото на моделот Revuelto и доаѓа во специјална обвивка со повеќе значки на Technics и Lamborghini.

Нема информации колку ќе чини овој грамофон. Самиот модел е базиран на моделот Technics SL-1200MK7, кој чини околу 1100 евра.

Но, не се сомневаме дека верзијата на Lamborghini ќе биде значително поскапа бидејќи ќе биде модел со ограничена едиција.

Според најавата на Lamborghini, нарачките се веќе отворени, а рекордерот ќе биде достапен само до крајот на јуни.

НАЈНОВИ