Mercedes-AMG и Will.i.am MBUX SOUND DRIVE Experience

Mercedes-AMG го најавува лансирањето на најсовремената технологија, MBUX SOUND DRIVE, во партнерство со креативниот уметник, иноватор и претприемач Will.i.am, што резултира со интерактивно музичко искуство…

Технологијата користи софтвер кој овозможува музиката да реагира на начинот на кој се вози автомобилот, создавајќи хармоничен однос помеѓу движењето и мелодијата.

Ова го претвора автомобилот во виртуелен музички инструмент, претворајќи го и онака исклучителното возачко искуство на Mercedes-AMG во емотивно, музичко патување.

Користејќи пакет од сензори и напреден софтвер, MBUX SOUND DRIVE интерпретира различни динамики на возење – како што се забрзување, управување и сопирање – и ги претвора во музички изрази, дозволувајќи му на возачот да „компонира“ во реално време.

 

НАЈНОВИ